PEJUANG USAHAWAN
   
 
 
 
                            We Have Earned Reputation for
 
 
Reliable and Quality Services
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         
 
 

Rahsia Overdraft

Di dalam BUKU ini ada menceritakan tentang teknik bagaimana untuk tingkatkan NILAI DIRI dan SYARIKAT untuk terus maju dalam Perniagaan dan Pelaburan menggunakan Overdraft. Selain itu semua kos2 yang terlibat serta teknik dan cara gunak Overdraft dengan betul boleh di pelajari dalam BUKU ini.

 
 
 
 
 
 
         
 
 

Pembiayaan Islam :
Mengapa Wajib Pilih?

Di dalam BUKU ini ada menceritakan tentang kontrak – kontrak yang patuh syariah dan halal yang boleh di guna pakai dalam sistem kewangan Islam untuk tujuan pelaburan dan pembiayaan. Selain itu, ada juga hadis2 dan Al Quran di huraikan dalam buku ini bagi tujuan pemahaman yang mendalam tentang kewangan Islam.

 
 
 
 
 
 
         
 
 

Kaya Dengan Cukai

Di dalam buku ini ada menceritakan tentang bagaiaman Usahawan boleh manafaatkan Cukai untuk menjadi lebih kaya dengan kuasa pelaburan patuh syariah. Jenis2 borang cukai yang perlu Usahawan tahu bagi mengelakkan kerugian dan penalty pada masa akan datang.

 
 
 
 
 
 
         
 
 

Rahsia Syarikat Sdn Bhd

Di dalam buku ini ada menceritakan tentang bagaimana strategy kebanyakkan Jutawan menggunakan Syarikat Sdn Bhd untuk terus maju dalam perniagaan dan pelaburan. Pelbagai akta syarikat dan peraturan-peraturan yang perlu di patuhi oleh Usahawan di huraikan dalam buku ini.

 
 
 
 
 
 
         
 
 

Seni Urus Hutang

Di dalam buku ini ada menceritakan tentang bagiamana cara untuk urus hutang dengan betul terutama kepada usahawan yang terlibat dalam bisnes koperat. Usahawan juga boleh pelajari ‘SKILL” menjadikan hutang sebagai asset dalam Syarikat dan Individu.

 
 
 
 
 
 
         
 
 

Usahawan Urus Cashflow

Di dalam buku ini ada menceritakan tentang strategy usahawan untuk urus cashflow dengan betul supaya dapat mencipta pelbagai sumber pendapatan dengan cara yang betul. Pelbagai teknik dan strategy di kongsikan dalam buku ini bagi membantu Usahawan lebih cekap dalam pengurusan kewangan Individu dan Syarikat.

 
 
 
 
 
 
         
 
 

Usahawan Goreng Hartanah

Di dalam buku ini ada menceritakan tentang strategi bagaimana Usahawan boleh membeli banyak hartanah dengan cara yang betul. Terdapat “ Real Case Study” untuk rujukan dan pengalaman penulis sendiri. Usahawan juga boleh belajar bagaimana mencipta sumber pendapatan tambahan dari pelbagai syarikat unutk terus melabur dalam hartanah.

 
 
 
 
 
 
© Pejuang Usahawan Sdn. Bhd, 2020.
   
 
 
 
     
PEJUANG USAHAWAN